ГоловнаПолітика

Тимошенко подала заяву з вимогою закрити справу щодо ЄЕСУ

Заява вже зареєстрована в СБУ.

Тимошенко подала заяву з вимогою закрити справу щодо ЄЕСУ
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко звернулася із заявою про закриття кримінальної справи про державні гарантії за зобов'язаннями корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Про це повідомив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

"Враховуючи позицію Кабінету міністрів у цій господарській справі, було подано Юлією Володимирівною відповідну заяву про закриття цієї кримінальної справи у зв'язку з відсутністю скоєння злочину", - сказав Плахотнюк, повідомляє УНН.

За словами захисника, заява подана на ім'я начальника слідчого управління СБУ в Харківській області Миколи Грабика і вже зареєстрована в Службі безпеки України.

Суд у справі ЄЕСУ переносять через страх влади перед екс-прем\'єром Юлією Тимошенко.

— Сергій Власенко, народний депутат, захисник Тимошенко

Нагадаємо, 22 жовтня Апеляційний господарський суд Києва призупинив провадження з розгляду апеляції про виплату українським урядом боргу корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічної кримінальної справи.

19 вересня поточного року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ з боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд. 113 млн. 53 тис. 506 грн.

13 жовтня 2011 року СБУ порушила справу проти Тимошенко на підставі листа Міноборони РФ з вимогою повернути 400 млн доларів боргу ЄЕСУ. Розслідування цієї справи ще не завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram