ГоловнаПолітика

Представникам ОБСЄ дозволили зустрітися з Луценком

При цьому послу США в зустрічі відмовили.

Представникам ОБСЄ дозволили зустрітися з Луценком
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Пенітенціарна служба дозволила віце-президентові Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурзі Хабсбург Дуглас у вівторок зустрітися з Юрієм Луценком у Менській колонії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Пенітенціарної служби.

Дозвіл надано за поданням Луценка і самої Дуглас, яке надійшло в Пенітенціарну службу через Міністерство закордонних справ.

Окрім цього, дозвіл на відвідування екс-міністра надано керівнику програм Міжнародного секретаріату ОБСЄ Ганні Черновій.

Нещодавно до мене звернувся посол США. Сказав, що йому вкотре відмовила Пенітенціарна служба, посилаючись на те, що Луценко вичерпав ліміт короткострокових побачень за жовтень. Телефонує мені його помічниця й запитує: "Ірино Степанівно, чи правда, що використав?” Я кажу: ні, тому що до нього в жовтні ще ніхто не приїжджав

— Ірина Луценко, дружина екс-міністра

Разом з тим, зазначено, що, відповідно до чинного законодавства, ув'язнений має право на одне короткострокове побачення на місяць. Луценко використовує його для зустрічі з представниками ОБСЄ, тому керівництво Менської колонії поінформувало посла США в Україні Джона Теффта про неможливість організації у вівторок його побачення з екс-міністром.

Також Пенітенціарна служба повідомила, що посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський до керівництва відомства або виправної колонії з проханням про зустріч із Луценком не звертався.

Нагадаємо, посол США Джон Теффт домагається зустрічі з Луценком із вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram