ГоловнаПолітика

Екс-заступник голови СБУ: Україна допомогла вивезти Развозжаєва в Росію

Такі акції називаються зовнішньою агресією, впевнений Олександр Скіпальський.

Екс-заступник голови СБУ: Україна допомогла вивезти Развозжаєва в Росію
Александр Скипальский

Екс-заступник голови СБУ, почесний голова Об'єднання ветеранів розвідки України, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський переконаний, що вивезення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва в Москву не міг відбутися без підтримки українських силових структур.

"Такі акції називаються доволі лаконічно - "агресія", їх присікають усіма можливими засобами охорони та оборони тієї країни, на території якої вони відбуваються... Я думаю, що ми перебільшуємо можливості ФСБ у цьому випадку. Бо якби це зробило ФСБ напередодні візиту нашого Президента, МЗС щонайменше оголосив би ноту, а візит не відбувся, тому що це виглядає доволі деструктивно. Я сказав би, що це ганебно для нашої держави та принизливо", - зазначив Скіпальський в ефірі "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не вірю майже на 100%, що це відбулося без погодження з українською стороною", - додав генерал-лейтенант.

"Якщо б це питання не було погоджено, то сьогодні або вчора командувач прикордонними військами пан Литвин мав би подати у відставку. Бо якщо літаки перелітають через кордон безконтрольно, або з групою спецпризначення російських спецслужб, які діють на території України, - я в це не вірю", - резюмував він.

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув в офіс Управління верховного комісара (УВКБ) ООН на вул. Лаврській у Києві для реєстрації та отримання правової консультації. У процесі консультування було оголошено перерву, він вийшов із приміщення і не повернувся. У понеділок прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештовано на термін до 16 грудня

Прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що не причетні до вивезення Развозжаєва в Росію.

Минулого тижня СК РФ порушив кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Развозжаєва за фактом підготовки до організації масових заворушень. Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту-2", який показав канал НТВ 5 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram