ГоловнаПолітика

Верховна Рада планує повернутися до закону про наклеп

Таку інформацію отримав голова НСЖУ.

Верховна Рада планує повернутися до закону про наклеп
Олег Наливайко
Фото: procherk.info

Як повідомили в прес-службі НСЖУ, про це він сказав на засіданні секретаріату Житомирської обласної організації спілки.

"Ми отримали інформацію, що після виборів старий склад Верховної Ради зробить другу спробу проголосувати зміни до Кримінального кодексу, так звані поправки депутата Журавського про наклеп", - зазначив Наливайко.

"Ми вже розпочали консультації з громадськістю, медіа-юристами, колегами. Зауважу, що тепер у нас є багато союзників, які відкрито виступили проти цього закону. Один із них - Президент Янукович. Тому насамперед саме до нього як гаранта свободи слова ми й апелюватимемо, якщо яструби з парламентської більшості спробують іще раз змусити нас замовчати", - зазначив Наливайко.

Під час перебування в Житомирській області Наливайко обговорив із головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком і головою облради Йосипом Запаловським перебіг виборчих перегонів, ознайомив їх із новими проектами НСЖУ щодо популяризації інвестиційних можливостей області в Європі.

Голова НСЖУ дав інтерв'ю обласному державному телебаченню і газеті "Житомирщина".

18 вересня парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким передбачалося ввести кримінальне переслідування за наклеп із покаранням до трьох років ув'язнення. Проект закону вніс народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський.

Проект закону викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ та депутатів Європарламенту, а також протести журналістів. 25 вересня Журавський зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення ВР про прийняття в першому читанні законопроекту про криміналізацію наклепу.

2 жовтня Верховна Рада скасувала своє рішення про ухвалення в першому читанні проекту закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини".

За словами прес-секретаря Президента України Дарії Чепак, глава держави Віктор Янукович привітав це рішення ВР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram