ГоловнаПолітика

Голова асоціації "Ізраїль-Україна" здивований підписанням угоди між українською опозицією та "Свободою"

Депутатів Ізраїлю дивує можливість входження ультраправої партії в український уряд.

Голова асоціації "Ізраїль-Україна" здивований підписанням угоди між українською опозицією та "Свободою"

Голова міжпарламентської асоціації "Ізраїль-Україна", депутат від партії "Наш дім - Ізраїль" Алекс Міллер не розуміє, навіщо українська опозиція уклала угоду з "антисемітською", як стверджує Міллер, партією - Всеукраїнським об'єднанням "Свобода".

"Не можу зрозуміти, навіщо лідери української Об'єднаної опозиції "Батьківщина" вирішили підписати угоду про створення після виборів у Верховну Раду 28 жовтня коаліції з Олегом Тягнибоком, головою антисемітської партії "Свобода", - заявив він порталу IzRus.

"Мене і моїх колег в Ізраїлі турбує той факт, що вперше така партія, яка відкрито спирається на ультраправі шовіністичні позиції, може отримати не тільки парламентське представництво, а й увійти до складу уряду дружньої нам країни", - зазначив він.

Відтак Міллер нагадав, що Тягнибок відомий своїми висловлюваннями про "брудних хасидів з вірусами", про необхідність боротьби з "жидвою" і про те, що "Україну окупували не німці, а жиди".

Відповідно до думки Українського єврейського комітету, партія "Свобода" є фашистською, а її повну назву "Соціал-національна партія України" обрано за асоціацією з Націонал-соціалістичною партією Німеччини (НСДАП).

"Я не уявляю собі, як опозиційні політичні сили в Україні, які приписують себе до демократичних, можуть піти на угоду з такими одіозними особами. Між Ізраїлем і Україною останніми роками налагоджено прекрасні відносини, зростає туризм, товарообіг. Якщо політики, як Тягнибок, прийдуть до влади, вони можуть почати встромляти палиці в колеса й узагалі припинити розширення зв'язків між нашими країнами", - підсумував голова міжпарламентської асоціації "Ізраїль-Україна".

Як відомо, угоду між "Батьківщиною" та "Свободою" підписано 19 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram