ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає закрити справу щодо боргу ЄЕСУ

Звернення ґрунтується на офіційній позиції уряду Азарова.

Тимошенко вимагає закрити справу щодо боргу ЄЕСУ
Фото: www.segodnya.ua

У вівторок у Службу безпеки України від імені Юлії Тимошенко буде подано заяву про закриття кримінальної справи щодо надання держгарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ.

Про це під час брифінгу в Харкові повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, звернення до СБУ буде подано, спираючись на офіційну позицію уряду Азарова. Сергій Власенко нагадав, що більш ніж рік тому СБУ порушила кримінальну справу у зв'язку з наданням держгарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ, "в якій на той момент Юлія Тимошенко не працювала".

Ми вважаємо, що такі гарантії не надавали й було підписано листи, в яких висловлювалася особиста думка державних чиновників. Державних гарантій як таких не існувало

— Андрій Богдан, представник КМУ на суді

"Тільки-но ця справа потрапила до суду, Кабінет Міністрів Миколи Азарова змушений був представити незаперечні докази, що ніколи ніяких державних гарантій за будь-якими зобов'язаннями корпорації "Єдині енергетичні системи" не видавали. Саме тому сьогодні суд, перебуваючи в цьому кутку, побачивши незаперечні докази відсутності буль-яких державних гарантій, змушений був нібито передати ці матеріали в СБУ", - зазначив захисник.

"Цілком очевидно: якщо Кабінет Міністрів Азарова заявляє, що гарантій немає, то СБУ зобов'язана за 5 хвилин цю справу закрити", - заявив Власенко.

Нагадаємо, в понеділок Київський апеляційний господарський суд призупинив апеляцію на рішення про повернення Міністерству оборони РФ 3 млрд 113 млн грн боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Представник Кабінету Міністрів звернувся до апеляційного суду Києва з проханням зупинити провадження в розгляді апеляції у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічної кримінальної справи.

13 жовтня 2011 року СБУ порушила справу проти Тимошенко на підставі листа Міноборони РФ із вимогою повернути 400 млн доларів боргу ЄЕСУ. Розслідування цієї справи ще не завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram