ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кличко хоче сам формувати більшість у новій Раді

"УДАР" не визнає "канонічної опозиції".

Кличко хоче сам формувати більшість у новій Раді
Фото: Макс Левин

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко впевнений, що демократична більшість у Верховній Раді наступного скликання формуватиметься навколо "УДАРу".

"Я впевнений у тому, що "УДАР" буде здатний у парламенті об'єднати навколо себе всі демократичні сили, щоб відстоювати інтереси не Адміністрації Президента та купки олігархів, а українців", - цитує Кличка прес-служба партії.

За його словами, для цього "УДАР" уже сьогодні активно працює над тим, щоб залучати до майбутньої співпраці демократично налаштованих проєвропейських кандидатів у мажоритарних округах.

Кличко додав, що переможець цих виборів має визначитися тільки в чесній і конкурентній боротьбі, "а не через адміністративний тиск або призначення себе канонічною опозицією".

"Нечесна боротьба сьогодні йде на користь Партії регіонів та її сателітам - комуністами, з якими, наголошую, ми за жодних умов не будемо співпрацювати в наступному парламенті", - зазначив Кличко.

Мені здається, що Кличко стане найбільшим розчаруванням цих виборів

— Олег Тягнибок, лідер партії "Свобода"

Політик нагадав, що "УДАР" дотримується домовленостей, досягнутих на Софійській площі в День соборності, коли між опозиційними силами було підписано угоду про відмову від взаємної боротьби. Також він наголосив, що володіє залізними нервами і залізною волею до перемоги, тому не має наміру реагувати на будь-які емоційні заяви з боку партнерів, а планує в останній тиждень зосередитися на мобілізації виборців і боротьбі за максимальний результат.

Нагадаємо, напередодні керівник виборчої кампанії партії "УДАР", кандидат у депутати Віталій Ковальчук заявив, що створити опозиційну більшість у Верховній Раді нового скликання навряд вдасться через останні події - скандали навколо узгодження мажоритарних кандидатів і відмови Кличка приєднуватися до угоди між "Батьківщиною" та "Свободою" про коаліцію у новій Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram