ГоловнаПолітика

ГПУ чекає на результати службової перевірки оприлюдненого відео з Тимошенко

У ГПУ надійшло звернення Сергія Власенка.

ГПУ чекає на результати службової перевірки оприлюдненого відео з Тимошенко

Генеральна прокуратура України доручила Державній пенітенціарній службі провести службове розслідування за фактом проведення і поширення відеозапису з екс-прем'єром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, на якому вона виконує лікувальні вправи.

Про це журналістам заявила представник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова.

"18 жовтня в Генеральну прокуратуру України надійшло звернення Сергія Власенка, адвоката Юлії Тимошенко, з цього приводу. За підписом заступника генерального прокурора було дано доручення Державній пенітенціарній службі провести службове розслідування за цим фактом. Окрім того, також доручення з цього приводу отримала прокуратура Харківської області щодо проведення перевірки з цього питання", - повідомила Велькова.

За її словами, провести службове розслідування доручили Державній пенітенціарній службі саме тому, що вона "несе відповідальність за осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, і здійснення відеоспостереження - це те, що передбачено чинним українським законодавством".

В Україні немає умов для лікування Тимошенко. Як і раніше, клініка Charite готова запропонувати подібну мультимодальну терапію.

— лікарі клініки Charite

Разом з тим, представник прес-служби зазначила, що відеоспостереження за екс-прем'єром ведуть на законних підставах.

Генпрокуратура також звернулася в Міністерство юстиції, як до органу, що здійснює координацію діяльності Пенітенціарної служби, з проханням перевірити законність публікації відео з Юлією Тимошенко.

Генеральна прокуратура прийме рішення про порушення чи не порушення кримінальної справи за фактами відеоспостереження та оприлюднення відеозапису з лікарняної палати екс-прем'єра Юлії Тимошенко після службового розслідування.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк повідомив, що генеральний прокурор Віктор Пшонка пообіцяв опозиції, що у вівторок, 23 жовтня, всі матеріали службового розслідування Пенітенціарної служби буде передано в Генпрокуратуру, відтак буде ухвалено рішення про порушення кримінальної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram