ГоловнаПолітика

Тігіпко не проти зайняти місце Литвина

Якщо його підтримає Партія регіонів.

Тігіпко не проти зайняти місце Литвина

Віце-прем'єр-міністр Україні Сергій Тігіпко заявив, що не проти стати головою Верховної Ради, якщо отримає відповідну підтримку Партії регіонів.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу" в суботу, відповідаючи на запитання, чи справді він хоче стати спікером.

"Є якісь партійні інтереси. І роль спікера дуже значима, оскільки він може впливати на ситуацію в парламенті", - сказав Тігіпко.

За його словами, тут потрібна колективна гра.

"Якщо буде якась підтримка партії в цьому, то і це може бути", - сказав Тігіпко. На його переконання, в Партії регіонів дуже багато людей, які хочуть зайняти посаду голови ВР.

При цьому Тігіпко зізнався, що депутатський мандат його не особливо цікавить.

"Насправді, сам по собі депутатський мандат мені не дуже потрібен. Я був у Верховній Раді", - сказав він. За словами Тігіпка, робота депутата дуже важка, хоча "їх усіх лають". Як зазначив Тігіпко, його більше цікавить прикладна робота.

Нагадаємо, 16 вересня Рада ухвалила в першому читанні законопроект 11335, який передбачає, зокрема, заміну таємного голосування відкритим під час відкликання та призначення спікера.

4 липня голова парламенту Володимир Литвин подав у відставку у зв'язку з затвердженням Радою за його відсутності закону про мовну політику, 6 липня парламент відмовився внести до порядку денного питання його звільнення.

30 липня Рада відмовилася задовольнити заяву Литвина про відставку. Володимир Литвин обіймає посаду спікера з 9 грудня 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram