ГоловнаПолітика

У Києві зник опальний російський опозиціонер

У столичну міліцію заяви наразі не надходили.

У Києві зник опальний російський опозиціонер
Фото: http://www.ria.ru

Російського опозиціонера, члена ради "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва викрадено невідомими біля будівлі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в Києві.

Про це написав у своєму ЖЖ "есер" Ілля Пономарьов, передає Газета.Ru.

Проте в Головному управлінні МВС України в Києві сказали, що на цю мить жодних заяв в столичну міліцію про зникнення цієї особи ні від кого не надходило.

"За викрадення людини як такої і під цим прізвищем зокрема ніяких звернень взагалі не надходило", - сказали в главку.

Між тим, за словами Пономарьова, "Леонід Развозжаєв перебував у Києві на легальних підставах з середи 17 жовтня. Після того як у п'ятницю, 19 жовтня, його було оголошено у федеральний розшук СК РФ, Леонід вирішив звернутися в міжнародні інстанції з проханням надати йому політичний притулок. Развозжаєв заповнив анкету і подав заяву на ім'я верховного комісара, коли він вийшов з будівлі управління по вулиці Лаврська 16, співробітники відомства почули крики про допомогу, після цього ніхто Леоніда не бачив і він не виходив на зв'язок".

"Російська влада також наразі не повідомила про заарештування Л.Развозжаєва, все це дозволяє припустити, що Леоніда затримано спецслужбами без жодних на те законних підстав і його буде доставлено в РФ в порушення Конвенції ООН про біженців", - пояснив депутат.

Помічника депутата Держдуми від партії "Справедлива Росія" Развозжаєву заочно висунули звинувачення у підготовці масових заворушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram