ГоловнаПолітика

Православні погрожують протестами через біометричні паспорти

Церковники думають, що система перетворить людину на об'єкт маніпулювання.

Православні погрожують протестами через біометричні паспорти

Закон про введення в Україні біометричних паспортів може викликати масові протести вірян.

Про це сказав повноважний представник Української православної церкви у Верховній Раді України протоієрей Василій Русинка.

На його думку, система введення в Україні біометричних паспортів не захищена, перетворює людину на об'єкт маніпулювання, відбирає свободу, право на вільне волевиявлення, несе загрозу духовному, психічному, і фізичному життю особистості.

"Закон "Про єдиний державний демографічний реєстр" вніс серйозний резонанс в наше суспільство, почав викликати масовий опір великої кількості віруючих громадян. Автори закону не звернули серйозної уваги на багатотисячні прохання своїх виборців. Закон може викликати нову хвилю серйозних протестів в нашому суспільстві, тому що він містить грубі порушення ст.32, 35 Конституції України", - вважає повноважний представник УПЦ у ВР.

Провокації, в які вірять люди, - що щось будуть зашивати в тіло людини і так далі, - вони абсолютно безпідставні, і такого ніхто ніколи не пропонував і не пропонуватиме.

— Президент Віктор Янукович

Він розповів, що останнім часом на його адресу надходять численні звернення віруючих громадян проти біометричних паспортів та електронних ідентифікаторів.

На думку протоієрея Русинки, кожен законопроект повинен нести громадський спокій і добробут, а церква, яка ідентифікується з народом, повинна впливати на процеси законотворення в державі, в якій несе своє служіння.

Як повідомляли, 2 жовтня Верховною Радою за підтримки 233 народних депутатів було ухвалено в цілому Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр", відповідно до якого в Україні будуть введені біометричні паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram