ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Кличка вже остаточно поставили хрест на коаліції з опозицією

Кажуть, що винуваті обоє, але "Батьківщина" більше.

У Кличка вже остаточно поставили хрест на коаліції з опозицією

На сьогодні опозиційним партіям не під силу створити більшість у Верховній Раді нового скликання.

Таку думку в інтерв'ю ZN.UA висловив керівник виборчої кампанії партії "УДАР", кандидат у депутати Віталій Ковальчук, зазначивши, що причиною цього стали невдалі переговори між "УДАРом" і Об'єднаною опозицією щодо погодження мажоритарників.

На запитання, чи можлива опозиційна більшість у ВР, Ковальчук відповів: "На сьогодні вже навряд чи. В тому числі і завдяки "успішним" переговорам".

"У тому, що ми не домовилися, звичайно, винуваті обоє. Але є межа розумного компромісу. Якщо нас завжди в переговорах намагаються переконати, що все треба вирішувати за наш рахунок, це неправильно", - заявив глава штабу "УДАРу".

За його словами, яскравим прикладом неузгодженості позицій між політичними силами стали переговори щодо єдиних мажоритарних кандидатів у Києві.

Як мені здається, Кличко стане найбільшим розчаруванням цих виборів.

— Олег Тягнибок, лідер ВО "Свобода"

"Чому "Батьківщина" дозволяє розмовляти з "УДАРом" з позиції старшого брата? З нами вступили в переговори, коли у нас рейтинг був в 2,5 разу менший. Але, панове-партнери, ситуація змінилася. У нас на сьогодні зрівняні рейтинги. Більш того, у вас вони стоять, а у нас - зростають. Треба бути чесними перед собою. Це факт", - підкреслив Ковальчук.

Крім того, Ковальчук висловив переконання, що "УДАР" на найближчі роки стане головною альтернативою Партії регіонів і запевнив, що його політична сила не буде створювати більшості з ПР і КПУ.

Нагадаємо, один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк надіслав листа лідеру партії "УДАР" Віталію Кличкові, в якому закликає 19 жовтня разом з ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" підписати політичну угоду про коаліцію в новому парламенті.

Кличко заявив, що "УДАР" має намір створити коаліцію з демократичними силами в парламенті вже після виборів. Таким чином, угоду про створення коаліції демократичних сил у новій Верховній Раді було підписано без "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram