ГоловнаПолітика

На Волині виборцям пропонують по 100 гривень за голос

На парламентських виборах 2012 року продати голос готові 11,5% виборців.

На Волині виборцям пропонують по 100 гривень за голос

У Волинській області агітатори кандидата-самовисуванця по виборчому округу №21, члена Партії регіонів і глави Ковельської райдержадміністрації Івана Смітюха пропонують виборцям по 100 гривень за те, що вони проголосують за політика.

Як повідомили в Громадській мережі "ОПОРА", агітатори, не ховаючись, роздають гроші виборцям.

У селі Велимче Ратнівського району один з жителів у своїй квартирі роздає за голоси односельців по 100 грн. При цьому, імена виборців, які погоджуються продати свій голос, заносять у спеціальний список і записують номери їх мобільних телефонів.

"До нього за грошима люди йдуть цілими сім'ями. Щоб перевірити, чи не забули вони проголосувати за Смітюха, організатори схеми підкупу дзвонять їм і, предсталяються людьми, що проводять опитування, питають "за кого будете голосувати". Якщо хтось з тих, хто взяли 100 гривень, називає іншого кандидата, то йому одразу ж нагадують про його обов'язки підтримати саме Смітюха", - йдеться в повідомленні "ОПОРИ".

Про такий підкуп надходить інформація і з інших населених пунктів округу, зокрема, із села Теребовичи Ратнівського району.

Представники штабу Смітюха в телефонній розмові зі спостерігачами заперечували свою причетність до цих фактів і обіцяли перевірити інформацію.

Зазначимо, ще в серпні "ОПОРА" повідомляла, що Смітюх розмістив свою агітпродукцію в автобусі міжміського сполучення.

На парламентських виборах 2012 року продати голос готові 11,5% виборців. Водночас ті, хто готовий віддати голос за гроші, в більшості не змогли визначити, за яку саме суму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram