ГоловнаПолітика

Наступного ​тижня Луценка відвідає ціла делегація

Дружина екс-міністра каже, що тюремники брешуть послові США.

Наступного ​тижня Луценка відвідає ціла делегація
Фото: www.radiosvoboda.org

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка наступного тижня планує його зустріч із можновладними посадовими особами з Америки і Європи.

Про це розповіла дружина і захисник Ірина Луценко в коментарі Gazeta.ua

"Нещодавно до мене звернувся посол США. Каже, що йому вкотре відмовила Пенітенціарна служба, пославшись на те, що Луценко вичерпав ліміт короткострокових побачень за жовтень. Дзвонить мені його помічниця і питає: "Ірино Степанівно, чи правда, що використав?" Я кажу - ні, тому що до нього в жовтні ще ніхто не приїжджав. Тільки після цього ми дізналися, що Пенітенціарна служба вигадує всілякі причини і бреше послові США", - сказала захисник Луценка.

За її словами, у вівторок, 23 жовтня, "ми плануємо приїзд до Луценка посла США, може, навіть із Євросоюзу будуть люди і віце-президент ОБСЄ".

Раніше повідомляли, що захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подали до суду скаргу на дії адміністрації Менської виправної колонії, заявивши про порушення порядку надання побачень і вимог конфіденційності.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 р. Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдану шкоду) за заволодіння державним майном і перевищення службових повноважень. 16 травня Апеляційний суд Києва визнав правомірним цей вирок.

17 серпня Луценка засудили до 2 років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

31 серпня Юрія Луценка етапували в Менську колонію в Чернігівській області для відбування покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram