ГоловнаПолітика

Депутат Держдуми: українські прикордонники виманюють гроші у росіян

Парламентарії обговорили співпрацю на російсько-українському держкордоні.

Депутат Держдуми: українські прикордонники виманюють гроші у росіян
Фото: segodnya.ua

Депутат Державної думи РФ (фракція ЛДПР) Ярослав Нілов звинуватив українських прикордонників і митників у вимаганні грошей у росіян під час перетину українсько-російського кордону.

Про це він заявив сьогодні в Держдумі під час обговорення закону "Про ратифікацію Угоди між урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні".

"Ті, хто хоч раз перетинав російсько-український кордон потягом або автомобільним транспортом, чудово знають, наскільки зухвало, некоректно, нахабно поводяться митники та прикордонники саме Української держави", - заявив Нілов.

"Розповідаючи різні небилиці та користуючись юридичною необізнаністю, вони намагаються ввести в оману, перш за все я говорю про наших (російських) громадян, щоб виманити в них пару доларів", - сказав він.

Нілов сподівається, що ратифікація цієї угоди поліпшить ставлення українських контролюючих органів.

Своєю чергою, заступник директора - керівник Прикордонної служби ФСБ Росії Володимир Пронічев, який представляє закон, зауважив, що взаємини з українськими прикордонниками на дуже високому рівні.

Як повідомляли

, 13 січня 2012 року Верховна Рада України ратифікувала Угоду між урядом РФ і Кабміном України про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram