ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК обіцяє знайти місце для голосування Тимошенко

Відразу дві окружні комісії претендують прийняти бюлетень екс-прем'єра.

ЦВК обіцяє знайти місце для голосування Тимошенко

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера обіцяє найближчим часом розібратися, на якій виборчій дільниці голосуватиме лідер Об'єднаної опозиції, екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Зазначимо, відразу два окружкоми Харкова просять ЦВК дати їм роз'яснення за місцем голосування Тимошенко у зв'язку з її переміщенням з Качанівської колонії в ЦКЛ "Укрзалізиці".

"У зв'язку з відсутністю у засудженої Тимошенко Ю.В. паспорта громадянина України та іншого документа, що посвідчує особу, а також через відсутність заяв від Тимошенко щодо бажаного місця голосування ОВК одномандатного виборчого округу №173 не може бути визначена дільниця для голосування Тимошенко Ю. В.", - йдеться в заяві, текст якої публікує "Українська правда".

Водночас "відсутність заяви на адресу спеціальної виборчої дільниці у Качанівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (№54) про забезпечення виборцю голосування за місцем його перебування, також позбавить Юлію Володимирівну можливості реалізувати своє право голосу на цих виборах", - йдеться в заяві голови ОВК округу №168.

Адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що за його інформацією Тимошенко подана на голосування в списках пацієнтів лікарні "Укрзалізниці". На зауваження, як вона там збирається голосувати без паспорта, адвокат заявив, що 9-й поверх ЦКЛ "Укрзалізниці" - "це фактично територія Качанівської колонії".

У зв'язку з цим Магера заявив "Коментарям", що питанням про те, як голосуватиме екс-прем'єр, опікується член Центрвиборчкому Юрій Даниловський, який курирує Харківську область.

"Упевнений, у найближчі два дні він знайде спосіб вирішити цю проблему", - зазначив заступник голови ЦВК.

Також він запевнив, що питання буде вирішене, "у суворій відповідності до чинного законодавства, яке гарантує всім громадянам право голосу".

Зазначимо також, Юлія Тимошенко відмовилася від лікування і наполягає на поверненні в Качанівську колонію через неможливість лікуватися під постійним відеоспостереженням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram