ГоловнаПолітика

Тимошенко втретє поскаржилася до Євросуду

Екс-прем'єрка вважає останнє відео грубим порушенням законів.

Тимошенко втретє поскаржилася до Євросуду
Фото: Макс Левин

Рішення Європейського суду з прав людини щодо арешту Юлії Тимошенко оприлюднять днями.

Про це повідомив депутат від БЮТ Андрій Павловський в ефірі телеканалу ТВі, інформує "Українська правда".

"Уже є інформація, що ухвалено рішення про незаконний арешт Юлії Тимошенко. Там (у Європейському суді) три скарги. Перша, яка подавалася ще рік тому, про незаконний арешт, уже Європейський суд розглянув по суті цю скаргу, і зараз на стадії винесення рішення", - уточнив він.

"Надходить інформація, що (оголошення рішення) це відбудеться днями", - додав депутат.

Пора ще до виборів обмежити свободу тим, хто вбиває демократію в моїй країні. Не дозволяйте представникам цього режиму та їхнім поплічникам вільно подорожувати у ваших країнах і поширювати інформаційну пропагандистську отруту у ваших країнах. Не дозволяйте їм здійснювати корупційні трансакції через ваші країни і почніть розслідувати такі випадки.

— Юлія Тимошенко

Своєю чергою, захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко, коментуючи відео, на якому жінка, схожа на екс-прем'єрку, займається спортом і сидить за столом, заявив, що у Європейський суд буде подано скаргу щодо оприлюднення цього відео.

"Я спілкувався з Юлією Володимирівною із цього приводу, безсумнівно, що це грубе порушення українського законодавства, це грубе порушення основоположних прав і свобод людини. Звичайно, цей епізод буде ще одним шматком у нашій скарзі до Європейського суду з прав людини", - розповів він.

При цьому Власенко заявив, що винуватого в поширенні цього відео не будуть шукати: "Для того, щоб знайти винуватого, Вікторові Януковичу треба знайти себе".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram