ГоловнаПолітика

Джемілєв: Азаров образив кримських татар на догоду російським шовіністам

На зустріч з прем'єром прийшла публіка особливого настрою.

Джемілєв: Азаров образив кримських татар на догоду російським шовіністам
Мустафа Джемилев
Фото: crimea.comments.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв пояснив скандальні слова прем'єра Миколи Азарова про депортацію кримських татар прагненням сподобатися російським шовіністам Криму перед виборами.

Про це Мустафа Джемілєв повідомив в коментарі "Главкому".

"Звичайно, ми - кримські татари, наша національність не "депортовані". Але в бюджеті, який підписує Азаров, є чітка графа - "витрати, пов'язані з облаштуванням депортованих осіб". Прем'єр повинен уважно читати документи, які сам підписує", - вважає Джемілєв.

"Але справа ж в іншому - Азаров збирав в російському театрі публіку особливого настрою. Йому дуже хотілося сподобатися перед виборами. Тут більшість виборців шовіністично налаштовані, і його висловлювання було зустрінуте оплесками. Зрештою, Азаров працює прем'єром останній місяць, може собі дозволити говорити такі речі, ось такі дурниці", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні, відповідаючи на запитання із залу про стан фінансування програми допомоги репатріантам, прем'єр Микола Азаров закликав кримських татар припинити називати себе депортованими.

Під час Другої світової війни влада СРСР звинуватила кримських татар у співпраці з окупантами, що стало приводом для їх виселення 1944 року з Криму до Узбекистану та прилеглі райони Казахстану і Таджикистану.

Всього з Криму було виселено 191 тис. кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram