ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кандидати знову взялися за використання адмінресурсу, - CIS-EMO

Спостерігачі вважають, що говорити про легітимність виборів наразі зарано.

Кандидати знову взялися за використання адмінресурсу, - CIS-EMO
Фото: zn,ua

Місія спостерігачів від CIS-EMO зазначає, що напередодні голосування кандидати почали активніше використовувати адмінресурс.

Про це сказав представник місії Олег Верник сьогодні під час круглого столу в Києві.

"Що дійсно нас хвилює, це все-таки, що в останній тиждень значно зріс градус використання адмінресурсу", - зазначив він, додавши, що більшість порушень є справою рук кандидатів-мажоритарників.

Як наголосив спостерігач, ті з них, хто "реально бореться за перемогу, є представниками олігархічних промислових груп". "Вони, відповідно, заледве чи можуть чисто, прозоро представляти власне партійні бренди, які вони взяли в лізинг, в оренду на час передвиборної кампанії", - вважає він.

При цьому Верник зазначив: "Наразі ми не можемо констатувати, що загальне збільшення порушень підводить нас до остаточного висновку про нелегітимність цих виборів".

Нагадаємо, канадські спостерігачі вказали на використання адмінресурсу і відсутність плюралізму на ТБ, а також зазначили, що використання чорного піару на парламентських виборах в Україні не обмежується конкретними областями.

Варто також зазначити, раніше спостерігачі від CIS-EMO заявили, що сумніваються в можливості загострення політичної ситуації в Україні після парламентських виборів 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram