ГоловнаПолітика

Медведчук підтримав протестуючих академіків

Лідер громадського руху "Український вибір" закликав владу збільшити фінансування науки.

Медведчук підтримав протестуючих академіків

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук підтримує акції протесту українських вчених.

Про це він написав у своєму блозі, розміщеному на сайті "Кореспондент".

"Наука в Україні, без перебільшення, животіє, - вважає політик. - Питомі витрати на наукові дослідження в розрахунку на одного наукового співробітника в Україні майже втричі менші, ніж у Росії, у 34 - ніж у Південній Кореї і більш ніж у 70 разів, ніж в США. Тут вже не до Нобелівських премій - впору говорити про розруху".

За словами автора блогу, все це суперечить програмі економічних реформ Президента України на 2010 - 2014 рр., особливо положенням розділу "Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери", в якому прямо говориться про необхідність безперервного нарощування фінансування наукової діяльності. Медведчук попереджає, що "такий підхід влади вже найближчим часом не дозволить зберігати навіть видимість наукової діяльності в країні".

На думку політика, такий підхід влади вже найближчим часом не дозволить зберігати навіть видимість наукової діяльності в країні.

"Хоча, щоб підтримати українську науку "на плаву", потрібні зовсім незначні витрати порівняно із захмарними тратами на утримання роздутого чиновницького апарату, силових структур, на прожекти на зразок проведення зимової олімпіади", - вважає Медведчук.

Незважаючи на це, на його думку, найуживанішим у наукових установах словом давно вже стало "скорочення".

Нагадаємо, що профспілка вчених НАН України 24 жовтня має намір пікетувати Кабмін, Адміністрацію Президента та обласні державні організації з вимогою збільшити фінансування наукової сфери. В якості причини акції організатори називають невиконання домовленостей між представниками профспілки і урядом від 24 травня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram