ГоловнаПолітика

Українські нелегали отримали можливість проголосувати

Центральна виборча комісія створила 116 закордонних виборчих дільничних комісій на виборах Ради.

Українські нелегали отримали можливість проголосувати
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ заявляє, що громадяни України, які нелегально перебувають за кордоном, можуть узяти участь у голосуванні на виборах до Верховної Ради, якщо напишуть відповідну заяву в належне диппредставництво України до 23 жовтня.

Про це журналістам сказав заступник міністра закордонних справ-керівник апарату Андрій Олефіров.

"До 22 жовтня включно всі громадяни, які не перебувають на консульському обліку і не включені до держреєстру виборців, можуть подати відповідну заяву. Підставою для включення в держреєстр виборців є не легальне чи нелегальне перебування закордоном. Підставою є (вік) 18 років і старше, документ, що посвідчує особу, а саме - закордонний паспорт, і власноруч написана заява", - сказав він.

За словами чиновника, після зазначеного терміну будуть сформовані остаточні списки, які потім надішлють виборчим комісіям.

Олефіров наголосив, що в день голосування законодавством не передбачено внесення виборців у списки.

Він зазначив, що виборчі дільниці створено в 77 країнах і голосування на них відбуватиметься з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Чиновник також зазначив, що на попередніх виборах явка на закордонні виборчі дільниці становила близько 50-70 тис. українців.

Раніше Центральна виборча комісія створила 116 закордонних виборчих дільничних комісій на виборах Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram