ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиціонери поговорили з Меркель про Тимошенко і порушення на виборах

Канцлер ФРН пообіцяла стежити за ситуацією.

Опозиціонери поговорили з Меркель про Тимошенко і порушення на виборах
Фото: EPA/UPG

Українські опозиціонери зустрілися з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Зустріч відбулася під час Конгресу Європейської народної партії в Бухаресті (Румунія), про це повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook народний депутат від НУ-НС Ірина Геращенко.

"Від "Батьківщини" були присутні Євгенія Тимошенко, Арсеній Яценюк, Борис Тарасюк, Григорій Немиря", - розповіла депутат.

"Пані Меркель добре поінформована про політичну та передвиборну ситуацію в Україні. Її ключовий меседж - ЄС і Німеччина уважно стежать за перебігом кампанії, їх турбують факти застосування адмінресурсу та порушення закону, нерівний доступ до ЗМІ і виборців", - зазначила Геращенко.

Я дуже радий вітати Вас на конгресі ЄНП. Ми завжди підтримували й будемо підтримувати Юлію Тимошенко в її боротьбі за демократичну Україну. Я захоплююся її мужністю і силою волі.

— Жан-Клод Міньон, президент Парламентської асамблеї Ради Європи

"Від опозиції очікують єдності, об'єднання навколо демократизації України", - додала вона.

За її словами, Меркель також пообіцяла, що "ЄС стежитиме за ситуацією і після виборів, наскільки незалежним буде новий парламент і чи не буде він заручником зовнішніх тисків. Від його роботи залежить і євроінтеграція України".

Крім того, представники опозиції поінформували про перебіг виборчої кампанії, тиск і порушення, з якими зіштовхується опозиція, про перебіг переговорів про співпрацю в наступному парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram