ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"УДАРівці" активно сходять з передвиборної дистанції

Один кандидат знявся на користь "регіонала".

"УДАРівці" активно сходять з передвиборної дистанції
Фото: kerch.fm

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати від партії "УДАР" в 70 виборчому окрузі (Свалява, Закарпатська область) Олексія Курінного.

Відповідну постанову було ухвалено на сьогоднішньому засіданні комісії, передає кореспондент УНН .

За словами доповідача з цього питання члена комісії Михайла Охендовського, відповідне рішення пропонується ухвалити у зв'язку з надходженням заяви про відмову від балотування.

Також за інформацією Інтерфакс-Україна, кандидат в народні депутати від політичної партії "УДАР Віталія Кличка" по мажоритарному округу №159 (м. Глухів, Сумська обл.) Микола Буряк офіційно заявив про зняття своєї кандидатури з виборчих перегонів на користь Андрія Деркача (Партія регіонів).

Ми ніколи не співпрацювали і не намагаємося співпрацювати з Партією регіонів. Ми пропонуємо і дотримуємося зовсім інших принципів і критеріїв в українській політиці. А з партією, яка показала своє справжнє обличчя і сьогодні задовольняє інтереси купки олігархів, ми не будемо співпрацювати ні за яких умов

— Віталій Кличко, лідер "УДАРа"

Як повідомив журналістів сам Буряк, причиною такого рішення стали його моральні принципи. "Мене буквально вмовили йти на вибори від "УДАРу", однак на ділі все це виявилося пшиком, і фактично дії так званої єдиної команди були спрямовані проти мене", - підкреслив він.

Екс-кандидат в народні депутати також назвав помилкою домовленість між Об'єднаною опозицією "Батьківщина" і "УДАРом" про зняття кандидатів у мажоритарних округах.

"Теоретично все ніби правильно, але на місцях виходить справжня маячня, оскільки мажоритарники вже активно відпрацювали більше ніж два місяці зі своїми виборцями, агітували, витрачали гроші. Таке рішення необхідно було ухвалювати до виборів", - вважає Буряк.

Нагадаємо, раніше партія "УДАР" зняла 26 кандидатів з виборів в мажоритарних округах на користь Об'єднаної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram