ГоловнаПолітика

Європа підтримує Тимошенко в її боротьбі за демократичну Україну

Президент ПАРЄ висловив захоплення мужністю і силою волі екс-прем'єра.

Європа підтримує Тимошенко в її боротьбі за демократичну Україну
Фото: dw.de

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон висловив захоплення мужністю і силою волі лідера української опозиції, екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив сьогодні, вітаючи її доньку Євгенію, під час конгресу Європейської народної партії в Бухаресті (Румунія), повідомили в прес-службі "Батьківщини".

"Я дуже радий вітати Вас на конгресі ЄНП. Ми завжди підтримували і будемо підтримувати Юлію Тимошенко в її боротьбі за демократичну Україну. Я захоплююся її мужністю і силою волі", - зазначив Міньйон.

Зокрема, дочка Тимошенко перед початком конгресу Європейської народної партії заявила, що лідер "Батьківщини" переконана, що парламентські вибори в Україні вже сфальсифіковані.

"Я приїхала на конгрес ЄНП, щоб передати меседж європейським лідерам та політикам від моєї матері. В Україні політична криза. Парламентські вибори вже сфальсифіковані. Ми потребуємо вашої допомоги", - заявила Тимошенко.

Від імені Тимошенко Євгенія подякувала лідерам Європейського Союзу і європейським політикам за підтримку, яку вони надають українцям і ув'язненим лідерам опозиції.

Також Президент Румунії Траян Бесеску висловив солідарність з лідером опозиції Юлією Тимошенко.

"Я висловлюю свою щиру солідарність з Юлією Тимошенко", - підкреслив президент Румунії Траян Бесеску під час зустрічі з Євгенією.

"У демократичних країнах не переслідують політиків. У демократичних країнах немає політв'язнів. Ми засуджуємо це", - заявив Траян Бесеску.

У прес-службі нагадали, що Євгенія Тимошенко та заступник голови партії ВО "Батьківщина" Григорій Немиря беруть участь у конгресі ЄНП, який триває 17-18 жовтня.

Раніше повідомляли, що 21-22 вересня Євгенія Тимошенко разом з заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею перебували з робочим візитом у Римі (Італія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram