ГоловнаПолітика

Власенко: суд у справі ЄЕСУ переносять через страх перед Тимошенко

Захисник вважає, що екс-прем'єра ховають від контактів із пресою.

Власенко: суд у справі ЄЕСУ переносять через страх перед Тимошенко
Фото: byut.com.ua

Суд у справі ЄЕСУ переносять через страх влади перед екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це заявив захисник лідера опозиції Сергій Власенко, повідомляє Gazeta.ua.

"У справі Юлії Тимошенко все залежить від однієї людини - Віктора Януковича. Тому дуже складно передбачати, що відбуватиметься. Суддя Костянтин Садовський не тільки маніпулює даними, але і прямо порушує законодавство. Згідно з законом, якщо людина хворіє і перебуває на стаціонарному лікуванні, то суддя зобов'язаний зупинити провадження у справі, а не призначати засідання кожні тиждень-два і переносити їх. Потім ще і говорити: "Дивіться, вона дев'ятий-десятий раз відмовилася прибути". Що це за маразм?" - зазначив Власенко.

Адвокат нагадав, що навіть українські лікарі з Міністерства охорони здоров'я підтвердили, що Тимошенко потребує лікування, на що повинен звернути увагу суддя.

Він також зазначив, що Тимошенко рік ховають від контактів із пресою. "Випускають сусідок по камері через п'ять хвилин, а коли журналісти просять поспілкуватися з Юлією Володимирівною, відповідають, що не можна. Вони її так бояться, що навіть на час парламентських виборів переносять суди", - зазначив захисник екс-прем'єра.

Нагадаємо, судове засідання у справі ЄЕСУ неодноразово переносили через неявку на нього підсудної Юлії Тимошенко, оскільки її не випускають медики за станом здоров'я.

Варто також зазначити, що представники берлінської клініки "Шаріте" спільно з українськими лікарями дійшли висновку щодо необхідності збільшення рухомого режиму для Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram