ГоловнаПолітика

Суд "оперативно" взявся за позов Королевської проти соціологів

Рішення можуть винести перед самими виборами - 25 жовтня.

Суд "оперативно" взявся за позов Королевської проти соціологів
Фото: Макс Левин

Господарський суд Києва призначив на 25 жовтня розгляд позову партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!" до двох соціологічних компаній із вимогою спростувати дані про низькі рейтинги політсили.

Про це написала в соцмережі Facebook Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи", проти якого, поряд із Київським міжнародним інститутом соціології, подано позов.

"Щойно надійшов позов до суду від Королевської, який відбудеться 25 жовтня 2012 року о 15.00 в Господарському суді м. Києва (вул. Хмельницького, 44-б, зал судових засідань №10). Формулювання - "Про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації. Відповідачі - "Демократичні ініціативи" та Київський міжнародний інститут соціології. Суддя - Марченко А. В.", - пише Бекешкіна.

Що стосується Королевської, то ми бачимо, що готується ґрунт, нібито соціологічні дослідження вже показують, що вона проходить. Тут може бути інша закономірність, коли її таки протягнуть

— Ірина Бекешкіна

Вона висловила здивування тим, наскільки оперативно просувається справа - позов було прийнято 11 жовтня, а вже 12 жовтня винесено рішення про початок провадження у справі та надіслано повідомлення відповідачам.

Нагадаємо, партія "Україна - Вперед!" незадоволена низьким рейтингом політсили за результатами спільного соціологічного опитування, що його проводили інститут і фонд. Партія просить суд визнати недостовірними кілька пунктів опублікованого 8 жовтня прес-релізу КМІС-ДІ, зокрема фразу "за партію Наталії Королевської "Україна - Вперед!" готові голосувати 2,1%".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram