ГоловнаПолітика

ОО в Луганській області ініціює створення штабів для захисту результатів виборів

У КВУ заявили, що подібна ініціатива дозволить ефективно протидіяти фальсифікаціям.

ОО в Луганській області ініціює створення штабів для захисту результатів виборів
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція "Батьківщина" в Луганській області ініціює створення координаційних штабів з іншими опозиційними політсилами для протидії фальсифікаціям і захисту результатів виборів.

"Потрібно об'єднати всі опозиційні сили, навіть незалежних кандидатів, і створити координаційні штаби. Ми ведемо переговори з "УДАРом", зі "Свободою" майже домовилися в Луганській області, з багатьма незалежними мажоритарниками, щоб... створити штаби, які будуть координувати протидію фальсифікаціям", - заявив керівник виборчої кампанії Об'єднаної опозиції в Луганській області Ігор Ліскі на прес-конференції у вівторок.

За його словами, на рівні обласних штабів Об'єднана опозиція вже домовилася з партією "УДАР" і Всеукраїнським об'єднанням "Свобода", тепер обговорюють формат співпраці.

Ігор Ліскі повідомив, що до складу координаційних штабів увійдуть спостерігачі від політсил і члени комісій, а координуватимуть їх роботу на рівні штабів місцевих і обласних.

Він також зазначив, що зараз на місцях опозиційні виборчі штаби ведуть переговори про створення координаційних штабів. За словами Ігоря Ліскі, щодо деяких округів Об'єднана опозиція веде переговори з кандидатами від Комуністичної партії. "Нині актуально скоординувати і спрямувати всі зусилля на те, щоб захистити вибори, захистити результати", - заявив Ігор Ліскі.

Своєю чергою, голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко висловив думку, що створення подібних координаційних штабів дозволяє більш ефективно захищати результати виборів.

"Попередні вибори показали, коли кілька штабів координують свою діяльність щодо захисту результатів, захист виходить кращим. Ефективність буде. Головне, щоб ця координація не залишилася на словах", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram