ГоловнаПолітика

Лутковська обіцяє проконтролювати, як лікують Луценка

Омбудсмен розповіла, чому в Менській колонії були проблеми зі зв'язком.

Лутковська обіцяє проконтролювати, як лікують Луценка
Фото: obozrevatel.com

Уповноважений Верховної ради з прав людини Валерія Лутковська обіцяє проконтролювати виконання рекомендацій лікарів щодо лікування в колонії екс-міністра МВС Юрія Луценка.

"Чомусь обстеження провели, не повідомивши мене. Тож тепер ми зобов'язані з'ясувати, які конкретно результати цього обстеження, і які рекомендації для лікування Юрія Луценка надано за цими результатами. А також - яким чином колонія буде ці рекомендації виконувати", - заявила Лутковська в інтерв'ю виданню "Тиждень.ua".

Крім того, омбудсмен розповіла, чому в Менській колонії, де утримується екс-міністр, були проблеми з телефонним зв'язком.

"Була комісія "Укртелекому", яка встановила причину проблеми. Справа в тому, що там послідовне підключення телефонної мережі, і хоча в адміністративному корпусі телефони працювали, таксофони, які знаходяться власне на території колонії, вийшли з ладу. Представники "Укртелекому" знайшли розрив кабелю. Але вони не могли відразу його полагодити, оскільки колонія - режимний об'єкт, і вони не могли просто так вести там роботи. У підсумку сама колонія протягом досить короткого часу провела ремонт своїми силами", - розповіла вона.

Також Лутковська виключила політичні мотиви відсутності зв'язку.

"Мова не йшла ні про яке бажання навмисно перешкодити спілкуванню тієї чи іншої особи з родичами і близькими. Чисто технічна проблема. Як мені сказали, кабель не замінювали близько 20 років", - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, Валерія Лутковська відвідала Юрія Луценка, який перебуває в Менській виправній колонії, привізши з собою комісію з кваліфікованих незалежних лікарів в області терапії, неврології, гастроентерології та кардіології, яка провела медичний огляд колишнього міністра і призначила йому лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram