ГоловнаПолітика

Яценюк: "Верховна Рада за період Януковича перетворилася на базар"

Політик обіцяє, що після виборів "період Януковича закінчиться".

Яценюк: "Верховна Рада за період Януковича перетворилася на базар"
Фото: ictv.ua

Об'єднана опозиція переконана, що в наступному парламенті їй разом з іншими партіями вдасться сформувати демократичну більшість і покінчити з "періодом Януковича".

Про це на засіданні Верховної Ради 16 жовтня заявив голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Діяльність цієї Верховної Ради можна поділити на два етапи: коли працювала демократична більшість, і другий - коли Партія регіонів отримала більшість, так званий "період Януковича", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо про те, що після виборів "період Януковича" завершиться", - додав Яценюк.

Також він зазначив, що після президентських виборів Верховна Рада зникла і стала "підрозділом адміністрації Президента Януковича".

Яценюк нагадав, як більшість Януковича подарувала частину Криму російській військовій базі, внесла зміни в закон про засади національної безпеки, перетворила депутатів на "мертві душі, які торгують картками і собою", знищила українську мову і витрачає на утримання Президента та його адміністрації 4 мільйони гривень на день.

"Верховна Рада за період Януковича перетворилася на базар, на якому "ходять" мільйони доларів, і де торгують голосами українців ті, хто сьогодні називають себе депутатами", - сказав він.

За словами політика, першим рішенням нової більшості буде закон про порядок імпічменту президента й усунення Януковича з посади.

"Це крісло президента буде не над народом, це крісло буде нижче народу. Ми хочемо розпочати процедуру імпічменту президента - 2,5 року досить!" - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, раніше лідер партії "УДАР" Віталій Кличко також заявив, що опозиція в новообраній Верховній Раді одним із перших ініціює розгляд законопроекту про імпічмент Президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram