ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Батьківщина" пропонує "УДАРу" припинити полеміку навколо узгоджених кандидатів

Досягнутий результат у "Батьківщині" вважають позитивним.

"Батьківщина" пропонує "УДАРу" припинити полеміку навколо узгоджених кандидатів

Труднощі з узгодженням кандидатів у мажоритарних округах від партії "Батьківщина" й "УДАРу" мали не арифметичний, а етичний характер.

Про це йдеться в заяві прес-служби Об'єднаної опозиції у відповідь на заяву партії "УДАР".

"Якщо партнери по переговорах "зникають із радарів" у найвідповідальніший момент, якщо вони не виходять на зв'язок, коли до повної згоди залишається не так багато неузгоджених деталей, коли партнери по переговорах нарешті приймають одноосібні рішення і до другої сторони доносять їх не тет-а-тет, а ховаючи очі, через інтернет - то тут, очевидно, є проблема", - сказано в заяві.

"Але не з арифметикою, а з етикою, і не в "Батьківщини", а в когось іншого", - зазначають у партії.

"Якби не ця проблема, безумовно, кількість узгоджених кандидатів була б більшою, а подальша співпраця в кампанії на округах - глибшою", - наголосили в Об'єднаній опозиції.

Я попередньо вже проаналізував відкликання "УДАРом" своїх кандидатів на користь "Батьківщини". Там, де кандидати від Об\'єднаної опозиції перемагали, вони так і перемагають. Там, де були реальні кандидати від "УДАРу", вони будуть боротися й надалі. Я поки що не бачу ефективності від цих рішень.

— "регіонал" Нестор Шуфрич

Однак досягнутий результат у "Батьківщині" вважають також позитивним, а досвід переговорів - корисним, "що дозволяє краще розуміти гіпотетичних партнерів по демократичній коаліції".

"Батьківщина" пропонує "УДАРу" припинити на цьому полеміку щодо кількості узгоджених кандидатів і замість цього зосередитися на питанні їх якості.

"А саме - на політичних зобов'язаннях узгоджених кандидатів щодо голосування за закон про імпічмент і початок процедури імпічменту Януковича; щодо законів про відкликання народних депутатів і кримінальну відповідальність за порушення принципу індивідуального голосування і так далі", - йдеться в заяві.

Напередодні партія "УДАР" Віталія Кличка обурилася тим, що "Батьківщина" порушила домовленості і "зняла лише 8 кандидатів із 22 округів", тобто у двох третинах обумовлених округів своїх кандидатів не зняла.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція зняла своїх кандидатів у мажоритарних округах на користь кандидатів від "УДАРу" в 26 мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram