ГоловнаПолітика

Попов вважає принциповим об'єднання повноважень мера Києва і голови КМДА

За словами голови КМДА, розподіл повноважень був об'єктивно вимушеним.

Попов вважає принциповим об'єднання повноважень мера Києва і голови КМДА
Фото: Макс Левин

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає принциповим об'єднання повноважень голови КМДА і мера Києва в разі перемоги на виборах мера міста.

"Я можу висловити свою особисту думку - розподіл повноважень, який відбувся, був об'єктивно вимушеним, оскільки економіка міста, взагалі розвиток міста йшли не за тією направляючою: не вгору, а вниз. Іншого варіанта, я в цьому переконаний, у глави держави просто не було. Зараз зовсім інша ситуація, і та модель, яка працювала раніше, - це найкращий варіант за наявних умов. За умов, коли ми розуміємо, що потрібно робити. Акумулюються ідеї, пропонуються суспільству керівництвом міста, і керівництво несе за все відповідальність. Але це компетенція Президента. Я ж, зі свого боку, виступатиму з відповідною ініціативою", - розповів Попов.

Він зазначив, що між Київміськадміністрацією і Київрадою виникають конфлікти через різне бачення вирішення тієї чи іншої проблеми, тому, за його словами, обом структурам необхідний один керівник.

Нагадаємо, Попов має намір просити Президента Віктора Януковича об'єднати повноваження посад мера Києва і голови КМДА в разі його перемоги на виборах мера столиці.

12 липня міськрада достроково припинила повноваження мера Леоніда Черновецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram