ГоловнаПолітика

Інспекція, що викрила Каськіва в розтраті, відмовилася від розслідування

Держфінінспекція двічі інформувала Москаля про результати ревізії фінансово-господарської діяльності Держагентства з інвестицій.

Інспекція, що викрила Каськіва в розтраті, відмовилася від розслідування
Вдадислав Каськив

Держфінінспекція не підтверджує інформації про використання в Держінвестпроекте бюджетних коштів усупереч законодавству на суму 2,8 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Держфінінспекції у відповідь на інформацію, поширену нардепом Геннадієм Москалем.

Як наголошено в повідомленні, Держфінінспекція двічі інформувала Москаля про результати ревізії фінансово-господарської діяльності Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами.

Зокрема, в листі від 8 жовтня цього року на депутатське звернення було зазначено, що ревізією встановлено окремі упущення та недоліки під час використання Держінвестпроектом бюджетних коштів.

Так, в акті ревізії відображено залучення Держінвестпроектом посередницьких структур для розміщення реклами про інвестиційні можливості України, що призвело до використання коштів усупереч чинному законодавству на суму 2,8 млн грн.

Однак, оскільки в подальшому Держінвестпроект, скориставшись законним правом, оскаржив висновки в акті ревізії, Держфінінспекція за результатами розгляду заперечень і наданих додаткових документальних обґрунтувань і пояснень Держінвестпроекту листом від 30.07.2012 повідомило про їх прийняття.

Під актом ревізії мається на увазі документ, що його складають особи, які проводили ревізію, фіксують факт її проведення та результати. Заперечення, зауваження до акта ревізії (за їх наявності) та висновки на них є невід'ємною частиною акта.

Інформацію про прийняття заперечень щодо відсутності порушень у Держінвестпроекті на суму 2,8 млн грн також було надано Москалю в листі від 9 жовтня.

"Таким чином, Держфінінспекція України не підтверджує інформацію, наведену в окремих ЗМІ, про використання в Держінвестпроекті бюджетних коштів усупереч законодавству на суму 2,8 млн грн станом на момент поширення інформації", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Державне агентство з інвестицій та управління нацпроектами очолює Владислав Каськів.

Раніше повідомляли, що агентство Владислава Каськіва виділило майже 25 мільйонів гривень особистому перекладачу Віктора Януковича й однопартійцю самого Каськіва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram