ГоловнаПолітика

Євросоюз готовий заморозити всі відносини з Україною

У Європарламенті обговорювали передвиборну ситуацію в Україні.

Євросоюз готовий заморозити всі відносини з Україною
Марио Давид
Фото: www.mariodavid.eu

Українська політична система нині обертається навколо однієї партії.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив віце-президент Європейської народної партії і депутат Європарламенту Маріо Давид.

Він також додав, що, за результатами вчорашнього обговорення в комітеті Європарламенту з питань закордонних справ виборів до Верховної Ради, можна зробити висновок: Євросоюз серйозно стурбований ситуацією, що склалася в Україні.

Разом із тим Маріо Давид не конкретизував, чи готовий Євросоюз уже сьогодні дати правову оцінку виборам.

"Ми стурбовані проблемою парламентських виборів в Україні. У мене запитують, чи будемо ми застосовувати якісь санкції до України, якщо вибори визнають нечесними і непрозорими... Я не хочу судити, чи застосовуватиме Євросоюз будь-які санкції до українського уряду до проведення виборів, та й нічого санкціонувати. Але ми однозначно заморозимо всі переговори доти, поки в країні не буде відновлено демократію", - зазначив депутат Європарламенту.

Нагадаємо, на думку депутата від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Соболєва, у разі визнання парламентських виборів недемократичними максимальне покарання, яке чекає на Україну, - виключення із ПАРЄ. Слідом за ним - санкції для вищого керівництва країни, далі економічна блокада та глибока затяжна криза в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram