ГоловнаПолітика

Пресу можуть не пустити на з'їзд Об'єднаної опозиції

З'їзд відбудеться на Турівській, у партійному офісі.

Пресу можуть не пустити на з'їзд Об'єднаної опозиції
Фото: Артем Атаманюк

З'їзд Об'єднаної опозиції "Батьківщина", призначений на 14 жовтня, почнеться об 11:00, однак може бути закритим для преси.

Про це розповів народний депутат Володимир Яворівський.

"За моєю інформацією як члена політради, такий з'їзд відбудеться на Турівській, в нашому партійному офісі. І я був одним з ініціаторів такого з'їзду, й ініціативу його проведення підтримано", - заявив Яворівський, повідомляє РБК-Україна.

Водночас він наголосив, що переговори з партією Віталія Кличка "УДАР" про висунення в деяких мажоритарних округах єдиних узгоджених кандидатів усе ще тривають.

"Кличко зробив гучну заяву про те, що будуть зроблені соціологічні заміри і можливе зняття тих кандидатів, рейтинг яких нижчий від інших опозиційних кандидатів. Я думаю, що сьогодні ці переговори буде продовжено, але остаточного узгодження немає", - сказав нардеп, додавши, що наразі не знає, чи буде з'їзд відкритим для преси.

Нагадаємо, опозиція запланувала з'їзд, щоб обговорити питання співпраці з партією Віталія Кличка "УДАР" у мажоритарних округах, де висуваються кандидати від обох політсил. Зокрема, мова могла йти про зняття з виборів до 40 кандидатів від ОО на користь "УДАРу". Разом із тим про можливість скасування з'їзду - через незначну кількість часу для переформатування списків - говорив лідер ОО Арсеній Яценюк. Однак він запевнив, що сторони продовжують переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram