ГоловнаПолітика

Охороняти відеокамери у виборчкомах доручили шкільним охоронцям

У МВС заявили, що вже встановлено 777 тривожних кнопок для виклику міліції.

Охороняти відеокамери у виборчкомах доручили шкільним охоронцям
Фото: http://ict-online.ru

До охорони техніки відеоспостереження добровільно залучаються працівники охоронних структур, громадських формувань та особиста охорона шкіл, в яких знаходяться виборчкоми.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

За його словами, станом на 11 жовтня на 27 тис. виборчих дільниць вже встановлені камери відеоспостереження і відповідна техніка. З них - 26 тис. виборчкомів вже перебувають під охороною правоохоронців. До охорони техніки відеоспостереження добровільно залучаються працівники охоронних структур, громадських формувань та особиста охорона шкіл, в яких знаходяться виборчкоми, - повідомляють "Коментарі".

Водночас заступник міністра зазначив, що питання встановлення тривожних кнопок, якими повинні бути забезпечені виборчкоми для виклику міліції, законодавчо не закріплено. Також Ратушняк повідомив, що на сьогодні вже встановлено 777 тривожних кнопок.

Нагадаємо, Верховна Рада виділила Центрвиборчкому 993,6 млн. гривень для обладнання виборчих дільниць на парламентських виборах системами відеоспостереження. У свою чергу, Кабінет міністрів своїм розпорядженням дозволив закупити веб-камери для організації відеоспостереження на парламентських виборах у російської компанії "Ситронікс".

Раніше глава правління Комітету виборців України Олександр Черненко заявляв, що встановлення веб-камер не вирішить всі питання з фальсифікаціями на виборах, однак і не можна стверджувати, що веб-камери сприятимуть залякуванню населення, як вважають представники опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram