ГоловнаПолітика

Комуністи налагодять відносини з Росією, - Симоненко

КПУ обіцяє вести переговори з РФ виходячи з національних інтересів.

Комуністи налагодять відносини з Росією, - Симоненко
Фото: Макс Левин

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко журналістам у м. Ізюм (Харківська обл.).

За його словами, "газове питання" досі не вирішили тому, що минулі й нинішня влади, в першу чергу, виходять зі своїх інтересів і інтересів власної кишені.

"Саме тому в нас і відбуваються молочні, м'ясні та сирні війни. Саме тому рік-у-рік відносини між колись братніми країнами погіршуються", - обурився політик.

Лідер КПУ наголосив, що Компартія вестиме переговори з Російською Федерацією, насамперед виходячи з національних інтересів, і вступ у низку організацій із РФ не означатиме "повороту спиною до ЄС".

"Ми можемо співпрацювати як із Європою, так і з Росією, якщо в нас головним питанням стоятиме - а що в першу чергу вигідно Україні?", - додав Петро Симоненко.

Політик також додав, що Митний союз - це передусім захист вітчизняного виробника, а Єдиний економічний союз - відкриття нових ринків для України. І всі разом - це низька ціна на газ. Як приклад лідер КПУ навів кілька підприємств Харківщини.

"Що буде з харківським "Турбоатомом", адже сьогодні Росія повністю переводить свої заводи на відповідну технологію і перестає робити замовлення в Україні? Що буде з "Харківським авіаційним заводом", адже вже нині Росія не купує наші літаки, внутрішньому ринку вони не потрібні, а європейському і поготів", - зауважив політик.

Підсумовуючи, Петро Симоненко додав, що вся ця ситуація може призвести тільки до одного: втрати десятків тисяч робочих місць, світової ціни на газ, погіршення ситуації на внутрішньому ринку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram