ГоловнаПолітика

Соболєв: Україні загрожує виключення з ПАРЄ

На керівництво чекають санкції, а на українців - глибокий економічний спад.

Соболєв: Україні загрожує виключення з ПАРЄ
Фото: Макс Левин

У разі визнання виборів до Верховної Ради України недемократичними Україну очікує введення санкцій, аж до виключення з ПАРЄ.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Найстрашніша санкція, яку можуть застосувати внаслідок невизнання демократичності виборів, - виключення з Парламентської асамблеї Ради Європи. За цим послідують санкції проти керівників держави, а також зелене світло для введення санкцій із боку Євросоюзу та США", - розповів нардеп.

На думку Соболєва, Україна може повторити долю Білорусі, однак, як зазначає нардеп, "якщо її лідер навряд боїться розкриття своїх закордонних рахунків, то у Клюєва, Ахметова, вищого партійного керівництва, Януковича, Азарова - зовсім інша ситуація".


Разом з тим, як зазначає нардеп, існують три можливі оцінки майбутніх виборів: визнання їх демократичності, визнання часткової демократичності та невизнання.

"Останнє - найстрашніше, означає фактично блокаду країни. Для пересічних українців це означатиме серйозний економічний спад. У країну не будуть вкладати гроші, сюди не прийдуть інвестори. Припиняться програми співпраці з міжнародними організаціями, в тому числі з Європейським банком реконструкції та розвитку. У підсумку - втрата робочих місць", - акцентував Соболєв.

Також нардеп зазначив, що завдяки резолюції ПАРЄ, яка визначила інструментарій оцінки виборів, міжнародне співтовариство зможе оцінити вибори "незалежно від того, любить хтось Януковича, Партію регіонів чи ні, або певним чином ставиться до України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram