ГоловнаПолітика

Затриманий чиновник з Івано-Франківська мав одержати $100 тис.

Правоохоронці відкидають політичний підтекст затримання чиновника, пов'язаного зі "свободівцями".

Затриманий чиновник з Івано-Франківська мав одержати $100 тис.
Задержание Гаркота
Фото: Николай Волков/www.report.if.ua

Спецоперація, внаслідок якої було заарештовано Олега Гаркота - голову департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому, почалася ще в травні цього року. Загальна сума хабара повинна була становити $100 тис.

Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Зазначають, що спецоперація, внаслідок якої заарештували Гаркота, почалася ще в травні цього року, коли силовики зафіксували передачу першого траншу в $10 тис. від генерального директора однієї місцевої будівельної фірми депутатові Івано-Франківської міськради Володимиру К.

Загальна сума хабара мала становити $100 тис. На таку суму було оцінено узгодження всієї технічної документації, ухвалення позитивного рішення на сесії міськради та видачу необхідних довідок для будівництва фірмою багатоповерхового житлового будинку. Безпосередньо $30 тис., які виявили під час затримання, повинні були піти на видачу чиновником кадастрової довідки. При цьому джерела стверджують: довести, що ці гроші - не хабар, неможливо, оскільки купюри були помічені, а їх серійні номери переписали перед початком спецоперації.

Нагадаємо, Гаркота затримали пізно ввечері 9 жовтня під час отримання хабара в розмірі $30 тис. Разом із ним затримали голову фракції ВО "Свобода" у міськраді Романа Онуфріїва та депутата міськради Володимира Балагуру. Спецоперацію провели після того, як чиновник сів в автомобіль, де на нього чекали депутати. Пізніше в салоні машини співробітники правоохоронних органів виявили $30 тис.

Представники партії "Свобода" намагалися звільнити затриманих. На допомогу співробітникам прокуратури та СБУ прибули бійці "Беркута". Внаслідок цих подій Гаркот поскаржився на різкий біль у серці. Йому викликали швидку допомогу і в супроводі співробітників СБУ доправили в лікарню.

Володимира Балагуру та Романа Онуфріїва співробітники правоохоронних органів посадили в мікроавтобус і спробували вивезти, але безуспішно - автомобіль оточила обурена юрба і почала його розгойдувати. У підсумку їх відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram