ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Томенко: "УДАР" перетворив на абсурд узгодження кандидатів

Політик сподівається, що вдасться узгодити хоча б 20 округів.

Томенко: "УДАР" перетворив на абсурд узгодження кандидатів
Фото: Макс Левин

Один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко розкритикував процес узгодження з партією "УДАР" кандидатів у мажоритарних округах.

Про це він розповів під час прес-конференції в Черкаській області, повідомляє gazeta.ua.

"Для деяких політичних партій це стало елементом гри. Я дивлюся по "Удару". До декількох наших кандидатів від "УДАРу" прийшло однакове звернення: "Ми повинні об'єднатися проти злочинної влади. Ми сильніші і потужніші і пропонуємо Вам знятися". Я не знаю жодного представника блоку Кличка, який би рік, два роки тому боровся проти злочинної влади. А зараз пропонують нам знятися. Як знятися нашому кандидатові, який має по соціології 25%, а у них 5%? На Черкащині, наприклад, немає жодного округу, де б представник "УДАРу" був хоча б на другому місці. Якщо ви хочете допомогти мільярдерам і партії влади, то давайте ми познімаємо наших людей, які на першому місці. Але хіба ми ненормальні?", - каже Томенко.

"За всієї поваги до "УДАРу", ми це запропонували, а вони перетворили на абсурд. В деяких округах у нас є слабкі кандидати. І якщо він не потрапляє в конфлікт за перше місце з владою - ми готові знімати таку людину, але не грати в цирк. Все залежить від округів і від конкретних людей. З'їзди не вирішать цих питань."Свобода", наприклад, ухвалила рішення взагалі нікого не знімати. І їх можна зрозуміти - у них завдання набрати 5%. Ми теж в цьому зацікавлені, адже треба з кимось в парламенті працювати", - зазначив Томенко.

"Потрібно залучати експертів і вести переговори. Партії в Києві це вирішити не можуть. З'їзд можна провести, якщо вже лежать заяви. Я скептично на це все дивлюся, тому що цю процедуру треба було б починати раніше. Дай Бог, щоб ми 20 округів погодили, де вже очевидна перевага одного над іншим", - резюмував політик.

Нагадаємо, "УДАР" і Об'єднана опозиція ведуть переговори про спільне висування кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram