ГоловнаПолітика

Балога: в України немає відносин ні з Заходом, ні з Росією

"Вищі чиновники зустрічаються, тиснуть один одному руки, а проблем стає більше".

Балога: в України немає відносин ні з Заходом, ні з Росією
Фото: Макс Левін

Справа екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко є засобом створення штучного конфлікту між Києвом і Брюсселем, а "оцінку її діям на посаді прем'єра повинні були дати українці на виборах, а не судова система".

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив міністр МНС Віктор Балога.

На думку члена КМУ, українська влада сьогодні навмисно створює конфлікт з Євросоюзом через небажання інтегруватися в західний світ.

"Коли бажання інтегруватися насправді немає - шукаємо причини для конфлікту. От зараз ми в ситуації, коли конфлікти створюються навмисно. Тимошенко - тільки один з епізодів, які створили штучний конфлікт між Брюсселем і Києвом", - додав Балога.

І так само, як Юлія Тимошенко є в\'язнем, так і Україна стає в\'язнем Юлії Тимошенко

— Ян Томбінський, глава представництва Євросоюзу в Україні

"Що, за останній рік, відбулося для "європейського прориву" України? Саміт скасовано, угоду не підписано... всі чекають результати виборів у ВР. Хто сказав, що ми наблизилися до пріоритетів, накреслених ще 2003-го, за часів президента Кучми і прем’єра Януковича? - акцентував міністр. - Так, Ющенко для цього щось зробив, профільні міністри докладали зусиль. Але сьогодні ми на цьому шлях зупинилися. Почали робити помилки. Причому помилки робляться як раз для того, щоб зупинитися!".

Водночас Балога зазначив, що Україна втратила відносини не тільки з Заходом, але і з Росією.

"Спочатку ми не змогли домовитися щодо газу, утилізаційного збору, потім - м'ясо, молоко. Вищі чиновники зустрічаються, тиснуть один одному руки, а проблем стає більше", - упевнений глава МНС.

На думку Балоги, головним завданням для команди Януковича сьогодні є не дати Путіну отримати контроль над Україною; "зупинити згортання економічних відносин між країнами та війну на знищення команди Януковича", яка зараз у самому розпалі.

Повний текст інтерв'ю Соні Кошкіної "Віктор Балога: Тимошенко - лише один із епізодів, що створили штучний конфлікт між Брюсселем і Києвом" читайте тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram