ГоловнаПолітика

Бойко відкинув газову пропозицію Москви

Міністр запевнив, що жодних торгів немає, тривають переговори.

Бойко відкинув газову пропозицію Москви
Фото: Макс Левин

Україна не торгується з Росією з приводу вступу в Митний союз (МС) в обмін на зниження ціни на газ.

Про це перед засіданням Кабінету Міністрів заявив віце-прем'єр, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

"Жодних торгів немає, усе визначається в нас законом про засади зовнішньої та внутрішньої політики", - сказав міністр, повідомляє РБК.

При цьому він додав, що переговори з РФ тривають: "У нас постійно триває діалог із російськими партнерами, в різних напрямках. І ми закладемо у проект бюджету на 2013 рік ціну на газ. Не потрібно спекулювати на цьому. Усі розрахунки з РФ будуть своєчасними".

Україна не вступить у Митний союз заради знижки на газ

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив про можливу знижку на газ для України лише за умови її приєднання до Митного союзу.

Напередодні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Росія знизить ціну на газ для українських споживачів до $160 за умови вступу України в Митний союз із Росією, Білоруссю та Казахстаном.

Як відомо, зараз ціна на газ для України перевищує $400 за тисячу кубометрів. Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко прогнозував, що ціна на газ у четвертому кварталі сягне $432 за 1 тис. куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram