ГоловнаПолітика

Симоненко: опозиція показала, що веде боротьбу за "годівницю", а не за долю народу

Лідер КПУ називає заклики опозиційних політиків про націоналізацію підприємств "популістськими".

Симоненко: опозиція показала, що веде боротьбу за "годівницю", а не за долю народу
Фото: www.kpu.ua

Реприватизація підприємств, про яку заговорили в "Батьківщині", "УДАРі" та ВО "Свобода", є нічим іншим, як передачею підприємств від одного кланового угруповання іншому.

Про це кореспондентові ГолосUA заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

"Вони вкотре намагаються голим популізмом обдурити виборців. По-перше, вони запропонували ідею реприватизації, а для них це означає передати підприємства від однієї групи іншій, а не по суті вирішувати проблему про збереження в державній власності підприємств, що дало б змогу розв'язати багато проблем: безробіття, рівень заробітної плати, цінову політику, наповнення українського бюджету та багато іншого", - зазначив Петро Симоненко.

За його словами, так звані опозиційні політики намагаються повторити те саме, що робилося з "Криворіжсталлю" та іншими підприємствами, які вже не належать державі.

"Перебуваючи у владі, вони, природно, ділили власність у своїх інтересах і приватизували на догоду своїх кланових угруповань. А сьогодні при владі перебуває інше угруповання, яке собі привласнює власність. Тому вони вкотре показали, що ведуть боротьбу за годівницю, а не за долю українського народу", - зазначив лідер комуністів.

Він також додав, що під вибори опозиційні партії кидають популістські заяви про націоналізацію, однак фракція КПУ в парламенті вже кілька років вносить пропозиції про націоналізацію підприємств.

"Це чистісінької води плагіат. До речі, зверніть увагу, всю виборчу кампанію ведуть олігархічні партії запозичивши наші гасла та переписуючи всі положення нашої передвиборної програми. Для нас не дивно, що вони показують свою інтелектуальну убогість і цинічну політику при переписуванні тез КПУ. В той час, як комуністи залишаються вірними своїй ідеї і цілям", - підсумував Петро Симоненко.

Нагадаємо, раніше Об'єднана опозиція "Батьківщина", ВО "Свобода" і партія "УДАР" виступили з ідеєю реприватизації підприємств. Це передбачає створення іншого закону про приватизацію, а не збереження підприємств у державній власності, на чому неодноразово наполягали і продовжують наполягати комуністи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram