ГоловнаПолітика
Спецтема
Коррупция - СТОП!

СБУ затримала голову архітектурного відомства Івано-Франківська за хабар

Серед затриманих виявився лідер обласного осередку "Свободи".

У вівторок увечері в Івано-Франківську співробітники прокуратури та СБУ затримали начальника Департаменту архітектури та містобудування міста Олега Гаркота після отримання ним від посередників хабара на суму $30 тис.

"Чиновник вимагав хабар у місцевого підприємця за видачу довідки про містобудівні умови й обмеження будівництва житлового будинку", - повідомляє "Интерфакс-Украина", посилаючись на інформоване джерело.

Фото: www.report.if.ua

За інформацією джерела, отримавши гроші, чиновник сів у автівку, де перебували ще дві людини - голова місцевої фракції партії "Свобода" Роман Онуфріїв і забудовник Володимир Балагура. Співрозмовник наголосив, що під час процесуальних дій з документування факту хабара до автомобіля підійшла група невідомих і "спробувала відбити затриманого, через що довелося викликати наряд міліції".

"

Чиновника затримано в рамках кримінальної справи, яку порушено прокуратурою за статтею 368, ч. 4 Кримінального кодексу України. Ті люди, які знаходилися з ним в машині, відпущені", - наголосив співрозмовник агентства.

Фото: www.report.if.ua

Як повідомляє видання "Репортер", Гаркоті стало погано із серцем, і його відвезли до лікарні в супроводі співробітника СБУ, а Онуфріїва і Балагуру відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram