ГоловнаПолітика

Спостерігачі від Європарламенту незабаром почнуть активну роботу

Голова місії вважає, що взаємини з Україною налагоджуються.

Спостерігачі від Європарламенту незабаром почнуть активну роботу
Фото: Макс Левин

Спостерігачі за виборами до Верховної Ради від Європарламенту незабаром почнуть активну фазу своєї роботи.

Про це голова місії, депутат Європарламенту Павло Коваль заявив сьогодні на зустрічі із заступником голови ЦВК Андрієм Магерою і членом ЦВК Михайлом Охендовським, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Також у зустрічі взяли участь депутат Європарламенту Міхаель Галер, співробітниця відділу з питань спостереження за виборами Емілія Галлего та посол Європейського Союзу Ян Томбінскі.

Головною метою заходу було ознайомлення спостерігачів із новим виборчим законодавством, перебігом виборчого процесу, обговорення підготовки Центральної виборчої комісії до парламентських виборів і майбутньої міжнародної спостережної місії цієї організації на виборах народних депутатів України, запланованих на 28 жовтня 2012 року.

Коваль повідомив, що незабаром очолювана ним місія планує розпочати активну фазу спостереження за виборчим процесом. Для цього вже визначено персональний і кількісний склад групи спостерігачів. "На мою думку, цей факт є чітким політичним сигналом для подальшого налагодження взаємовідносин з Україною", - зазначив він.

Магера висловив сподівання на об'єктивну оцінку українських виборів із боку офіційних спостерігачів, яку вони зроблять на базі ґрунтовних спостережень за підсумками всього процесу, за відомою українською приказкою: "Курчат по осені рахують".

Говорячи про майбутні вибори, Магера зазначив, що в багатьох кандидатів-мажоритарників "виникає спокуса перемогти в будь-який спосіб, незважаючи на засоби". "У зв'язку з цим немає сенсу звинувачувати ЦВК, адже вона доволі чітко реагує на всі порушення, за наявності підстав оголошуючи попередження за порушення під час ведення передвиборної агітації мажоритарниками", - запевнив він.

Своєю чергою, Коваль висловив сподівання, що робота очолюваної ним місії сприятиме подальшому розвитку конструктивних взаємин між Україною та Європарламентом.

Нагадаємо, з 8 по 10 жовтня в Україні перебуває місія спостерігачів Європарламенту для моніторингу передвиборної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram