ГоловнаПолітика

Янукович підписав закон про Земельний банк України

Відповідний закон набуває чинності наступного дня після опублікування.

Янукович підписав закон про Земельний банк України
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5248-VI "Про внесення змін до закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо Державного земельного банку", який визначає механізм формування статутного капіталу Земельного банку.

Про це повідомили в прес-службі голови держави.

Відповідно до закону, Кабінет Міністрів має право формувати статутний капітал Державного земельного банку за рахунок грошових внесків і внесків у вигляді земельних ділянок.

Окрім того, Державний земельний банк має право здійснювати операції із земельними ділянками та майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин та свого статуту.

Національний банк України визначає особливості видачі Державному земельному банку банківської ліцензії, регулювання та здійснює нагляд за Державним земельним банком з урахуванням специфіки його діяльності.

Закон запроваджує Державний земельний банк, який надаватиме сільгосппідприємствам, фермерам кредити за ставкою, що не більша за 5% ставки Національного банку України.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада надала Кабінету Міністрів право формування статутного капіталу Державного земельного банку за рахунок грошових внесків і внесків у вигляді земельних ділянок. За ухвалення законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо Державного земельного банку" проголосували 235 народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram