ГоловнаПолітика

Посол ЄС визнав наявність політв'язнів в Україні

Україна стає в'язнем Юлії Тимошенко, вважає він.

Посол ЄС визнав наявність політв'язнів в Україні
Ян Томбинский
Фото: argumentua.com

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що в Україні є ув'язнені з політичних мотивів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Польському радіо".

"Політв'язні в Україні є, і це твердження можна навіть почути від осіб, які близько пов'язані з нинішнім табором влади. Цю проблему обговорюють і українські політики, і всі політики ззовні, партнери України", - сказав Томбінський.

За його словами, українська влада дедалі більше усвідомлює, що затягування ситуації з Юлією Тимошенко робить з України в'язня цієї справи.

"Діалог з Україною триває на різних політичних рівнях, і в мене складається враження - сьогодні українська влада все більше усвідомлює, що затягування цієї ситуації робить із країни в'язня цієї справи. І так само, як Юлія Тимошенко є в'язнем, так і Україна стає в'язнем Юлії Тимошенко", - зазначив посол.

Відповідаючи на запитання про санкції проти української влади, якщо ситуація залишиться без змін, Томбінський допустив таку можливість.

"Ситуація в Україні буде предметом дискусії міністрів закордонних справ під час засідання Ради міністрів у Брюсселі 14 листопада. І такого типу сценарії, евентуально, будуть розглядати", - повідомив він.

Утім сценарій застосування санкцій він назвав найгіршим.

Нагадаємо, 3 жовтня ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою затвердила визначення терміну "політичний ув'язнений".

Представники української опозиції впевнені, що вже на наступній сесії ПАРЄ визнає політув'язненими Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram