ГоловнаПолітика

Опозиція обіцяє стежити за розслідуванням побиття Тетяни Чорновіл

У політсилі звинувачують владу у використанні брудних технологій.

Опозиція обіцяє стежити за розслідуванням побиття Тетяни Чорновіл
Фото: mediananny.com

Представники Об'єднаної опозиції на Львівщині будуть контролювати перебіг розслідування правоохоронцями нападу на журналістку Тетяну Чорновіл, яка є кандидатом у народні депутати України.

Про це повідомив голова Львівського регіонального виборчого штабу ВО "Батьківщина" Степан Кубів, повідомляє ГолосUA.

За його словами, що ближче до виборів, то бруднішою стає передвиборна кампанія.

"Сподіваємося, правоохоронні органи з'ясують усі обставини цієї справи. Ми ж, зі свого боку, будемо контролювати перебіг розслідування і не дамо спустити його на гальмах. Однак вважаємо за потрібне заявити, що сам факт нападу на мажоритарного кандидата в депутати від ВО "Батьківщина", на журналіста є вчинком ганебним, відверто кримінальним і негідним з боку чоловіків, які, відпрацьовуючи 30 Юдиних срібляків, здатні підняти руку навіть на жінку", - заявив Кубів.

Ми вимагаємо негайних, підкреслюю - негайних і адекватних заходів від Президента і його службовців, зокрема секретаря РНБО Клюєва, порушити кримінальну справу про зухвалий напад на кандидата в депутати від ГО "Батьківщина" у Львові Тетяну Чорновіл. Ми вимагаємо знайти й покарати винних.

— Арсеній Яценюк, один з лідерів Об'єднаної опозиції

Він додав, що те, що відбулося, "краще характеризує нинішню ситуацію в Україні, коли влада, втрачаючи свої позиції, не зупиниться вже ні перед чим - від фальсифікацій і провокацій до прямого насильства включно".

Нагадаємо, у Львівській області міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття невідомими особами журналістки і кандидата в народні депутати Тетяни Чорновіл та її довіреної особи.

Чорновіл повідомила міліцію, що в селі Мшана Городоцького району Львівської області, куди вона приїхала разом зі своїм помічником, виявила три автомобілі, з яких невідомі особи поширювали агітаційні матеріали наклепницького змісту. Коли спробувала з'ясувати походження фальшивих листівок, до неї застосували фізичну силу, заявила кандидат у депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram