ГоловнаПолітика

У ЄС не бачать підстав для проведення саміту з Україною

Посол вважає, що питання залишається відкритим.

У ЄС не бачать підстав для проведення саміту з Україною
Фото: argumentua.com

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський вважає, що сьогодні немає відповідних умов для проведення саміту Україна-ЄС.

"Зараз немає жодного рішення і, на мою думку, з усіма рішеннями і заявами на тему саміту і чергових зустрічей треба почекати до часу після виборів, оскільки без цього першого кроку побудови довіри до українських співрозмовників важко собі уявити, щоб були ухвалені якісь рішення в цій справі", - заявив посол в інтерв'ю "Польському радіо", повідомляє "РБК-Украина".

Утім, він вважає, що питання проведення саміту залишається відкритим.

"Однак водночас я хочу сказати, немає жодного рішення, що саміт не відбудеться, отже, справа залишається відкритою. Дата зустрічі у верхах залишається невизначеною, оскільки зараз немає для цього відповідних умов", - заявив Томбінський.

Нагадаємо, наприкінці вересня Представництво Європейського Союзу в Україні прогнозувало, що саміт "Україна - Євросоюз" відбудеться на початку 2013 року.

Як відомо, офіційний Брюссель оприлюднив низку умов, від виконання яких залежатиме проведення саміту Україна-ЄС.

Нагадаємо, екс-голова Представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра висловив сумнів, що  саміт Україна - ЄС відбудеться цього року.

Голова місії України при Європейському Союзі Костянтин Єлісеєв натомість зазначає, що саміт Україна - ЄС відбудеться за будь-яких умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram