ГоловнаПолітика

Грузинський посол: мені шкода Тимошенко

Катамадзе побажав Україні провести чесні вибори.

Грузинський посол: мені шкода Тимошенко
Фото: komitet12.org.ua

Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе сподівається, що українському народу вдасться досягти бажаного на виборах Верховної Ради.

"Я хочу сподіватися на те і, перш за все, побажати українському народу, щоб ви пройшли дуже гарно, спокійно і толерантно парламентські вибори. Я бажаю, щоб народ України домігся того, чого він хоче", - повідомив Катамадзе.

Посол також ще раз підкреслив, що Грузія вважає судові процеси над колишніми чиновниками внутрішньою справою України. "Якби я не знав Юлію Володимирівну (Тимошенко, - ред.), то, можливо, я б по-іншому ставився, але мені як людині дуже шкода її, по-людськи", - додав він.

Також Катамадзе зазначив, що не може давати оцінки судовим процесам.

Нагадаємо, парламентські вибори в Грузії відбулися 1 жовтня. Вищий законодавчий орган країни, що складається з 150 депутатів, вибирали за змішаною системою: половину депутатського корпусу - за пропорційною, іншу половину - за мажоритарною. Саакашвілі, не чекаючи на оголошення офіційних підсумків голосування, визнав поразку своєї партії і заявив, що вона переходить в опозицію.

Тепер, відповідно до законодавства, президент повинен призначити прем'єр-міністра, який сформує уряд. Новий кабінет міністрів (як і кандидатуру прем'єра) має бути затверджено парламентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram