ГоловнаПолітика

У Сирії на кордоні з Туреччиною вбито десятки військових Асада

Іранські ЗМІ говорять про жертви серед повстанців.

У Сирії на кордоні з Туреччиною вбито десятки військових Асада
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці після багатогодинних боїв з урядовими військами в суботу захопили село Хірбат аль-Джоз на кордоні з Туреччиною, повідомляє Наглядова рада з прав людини, що базується в Лондоні.

Під час бою загинули 25 солдатів урядових військ і три бійці повстанських сил, серед яких був офіцер, що дезертирував з сирійської армії. Крім цього, вісім повстанців і десятки солдатів урядових військ отримали поранення.

За даними правозахисників, близько 80% населених пунктів уздовж сирійсько-турецького кордону знаходяться під контролем повстанців.

Тим часом сирійські військові заявили, що знищили в суботу десятки повстанців в місті Алеппо, повідомляє іранський телеканал "Прес-ТВ". За даними телеканалу, серед убитих повстанців чотири громадяни Туреччини.

Нагадаємо, парламент Туреччини надав уряду Таїпа Ердогана річний мандат на проведення транскордонних армійських операцій, в тому числі і щодо Сирії, наступного дня після інциденту в районі турецько-сирійського кордону. У середу ввечері з боку Сирії було проведено артобстріл повіту Акчакале на південному сході Туреччини, загинули п'ятеро людей, дев'ять отримали поранення. У відповідь на обстріл Туреччина нанесла серію ударів по ділянці сирійської території, звідки вівся вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram